Talouskurssit
Teksti

Hävikkiruoka nettiin?

Oppijakso 16 Luku 3 Moduuli 1

Meille tarjottiin hävikkiruuan myyntiin nettipalvelua. Ne ovat kuulemma tosi suosittuja, ja hävikki minimoituu. Ihmiset käyttävät sitä kännykällä ja käyttö on helppoa. Mitä tykkäät ajatuksesta?

Näytätkö sen tarjouksen. Aha, hintaa pitäisi laskea vähintään 40 %, ja Stop tuhlaukselle-sivusto ottaa 25 % provision. Kuulostaa aika rankalta, lasketaanpa.

Otetaanko lounasruoka esimerkiksi?

Otetaan vaan.

Hinta on 11,50 e ja tavoitekate 65 %, eli ostoihin saisi kulua 11,50 x 0,35 = 4,02 / 1,14 = 3,53 e alv 0 %.

Tuohon päästään varmasti, kunhan saamme lounaan viritettyä kohdalleen.

Sovitaan siis 3,53 e raaka-aineisiin ja katsotaan miten käy.

Myyntihinta 11,50 e - 40 % = 6,90 e Stop tuhlaukselle hinta, ilman alvia 6,90 / 1,14 = 6,05 e

Provikka: 6,05 x 0,25 = 1,51 e

Teille jää: 6,05 e - 1,51 e - 3,53 e = 1,37 e!

Miltä kuulostaa?

Ei kovin hyvältä. Ai niin täällä oli liittymismaksu 500 e alv 0 %, eli ensin pitäisi myydä 500 / 1,37 = 365 annosta, jotta liittyminen olisi maksettu. Emme lähde tähän.

Hyvä päätös. Jossain ravintoloissa on törmätty siihen, että ruokaa tehdään reilusti, että jäisi myytävää tähän palveluun. Siinähän ei ole mitään järkeä.

.

Näin on. Me skarppaamme valmistusmääriä tunnetun kysynnän mukaan, eikä tehdä holtittomasti.

Pen