Työtunnin hinta
Oppijakso 18 Luku 4 Moduuli 1
Henkilöstökuluprosentti on noussut viime vuodesta osin palkankorotuksen ja osin liikevaihdon laskun takia. Tehdään tämäkin selvemmäksi meille kaikille.
Kerrataan ensin faktat. Tammi-lokakuun 2019 henkilöstökuluprosentti oli 35,2 % ja vuonna 2020 se oli 37,6 %. Kasvua on 2,4 %-yksikköä, se on paljon ja syö tulosta. Euromääräisesti henkilöstökulut ovat kasvaneet kuitenkin maltillisesti 9 353 e eli alle 1 000 e/kk. Samaan aikaan liikevaihto on pudonnut 1 351 249 eurosta 1 290 167 euroon eli 61 083 euroa. Kaksi samanaikaista, tuloksen kannalta negatiivista muutosta selittää henkilöstökuluprosentin kasvun.
Selvä. Kollega sanoi, että työtunnin hinta olisi reilusti yli 20 e. En oikein ole tajunnut sitä, kun tuntipalkat ovat kuitenkin 11 - 13 e.
Kollegasi on oikeassa. Hän puhui tehdyn työtunnin hinnasta talolle. Viittasit itse perustuntipalkkaan, ja se onkin tuossa haarukassa. Mutta kun otetaan mukaan lisät, lomapalkat ja sairasajan palkat, niin ollaankin jo eri summassa. Ja lisätään vielä sivukulut: eläke- ja muut vakuutukset niin, kaksikymppiä ylittyy kirkkaasti.
Nyt alkoi valjeta ja vähän hirvittääkin. Miten saisimme selville Herkkukahvelin työtunnin hinnan?
Tuloslaskelmasta saamme tammi-lokakuun henkilöstökulut ja työaikakirjanpidosta tehdyt tunnit. Katsotaanpa.
Henkilöstökulut 485 214 e / työtunnit 19 305 tuntia = 25,13 e/tehty työtunti.
Lasketaanko, montako työtuntia per päivä olisi pitänyt olla vähemmän, jotta olisi saavutettu 2019 henkilöstökuluprosentti?
Tehdyn työtunnin hinta on 25 e kaikkine sivukuluineen.
Vuoden 2020 tammi-lokakuun liikevaihto oli 1 290 167 e ja 2,4 % siitä on 30 964 e. Tunteja olisi pitänyt säästää 30 964 e / 25 e/h = 1 239 h / 10 kk. Päivää kohti olisi pitänyt pärjätä 1 239 h / 300 pv = 4,1 h pienemmällä tuntimäärällä.
Aika pienestä kiinni.