Talouskurssit
Teksti

Ravintolan talouskurssi

1 Moduuli 4 Luvut 20 Oppijaksot Easy

Ravintola Herkkukahvelin talouslaskentaa

 Uusi tuloslaskelma

Raili on saanut käsiinsä Herkkukahvelin tuoreen tuloslaskelman ja on huolestunut. Tulos on kyllä voitolla, mutta tippunut rajusti edellisvuodesta. Numerot eivät ole hänen mukavuusaluettaan, ja ravintolan perustanut isäukko opetti aikoinaan, että tilitoimisto hoitaa kaiken maailman paperisodan. Raili päättää ottaa vihdoin numerot haltuun. Mutta mistä apua?

Railin kollega Kullervo kertoi joskus käyneensä tuloskoulussa, jota piti konsultti Pena. Pena oli kuulemma selkeä selvittäjä ja rautalankaa riitti repullinen. Raili kutsui konsultti Penan käymään.

Raili ja Pena tutkivat tuloslaskelmaa yhdessä periaatteella kaikkea saa kysyä.

Learn more

Kurssin rakenne

4 Chapters

Ravintola Herkkukahveli

Tervetuloa Ravintola Herkkukahveliin

Herkkukahveli on jo 40 vuotta toiminut monitoimiravintola keskisuuressa kaupungissa. Nimensä mukaisesti Herkkukahveli on tunnettu maukkaista annoksistaan, jotka valmistetaan perinteitä kunnioittaen. Uutuuksien perään ei juuri hötkyillä. Lounas on suosittu, ja a la carte –kauppakin käy kohtalaisesti. Iltaliikeidea on lähinnä juoma-seurustelu, toisinaan järjestetään myös ohjelmaa.

Herkkukahvelin yrittäjä jo toisessa polvessa on ravintoloitsija Raili, hän on ollut talon töissä koululaisesta asti. Raililla on 8 vakituista työntekijää ja 6 ekstraa. Avainhenkilöitä ovat keittiömestari Keke, maustamisen mestari, talossa kolmisen vuotta sekä vuoromestari Virpi, salin, juomien ja somenkin suvereeni hallitsija, talossa viisi vuotta. Väliaikaisesti apuna häärii myös konsultti Pena.

Pen