Talouskurssit
Teksti

Ravintolan talouskurssi

1 Moduuli 4 Luvut 20 Oppijaksot Easy

Ravintola Herkkukahvelin talouslaskentaa

Tervetuloa kertaamaan ravintolan kannattavuuden ydinkysymyksiä Ravintola Herkkukahveliin. Kertaus sopii hyvin myös kaupan alalle muutettavat muuttaen. Pakettiin kuuluu neljä tiivistä esitystä, lukuaika muutama minuutti. Esitykset ovat:

  1. Tolkkua tuloslaskelmaan
  2. Liikevaihto nousuun
  3. Kate kohdalleen
  4. Henkilöstökulut haltuun
Learn more

Kurssin rakenne

4 Luvut

Ravintola Herkkukahveli

Tervetuloa Ravintola Herkkukahveliin

Herkkukahveli on jo 40 vuotta toiminut monitoimiravintola keskisuuressa kaupungissa. Nimensä mukaisesti Herkkukahveli on tunnettu maukkaista annoksistaan, jotka valmistetaan perinteitä kunnioittaen. Uutuuksien perään ei juuri hötkyillä. Lounas on suosittu, ja a la carte –kauppakin käy kohtalaisesti. Iltaliikeidea on lähinnä juoma-seurustelu, toisinaan järjestetään myös ohjelmaa.

Herkkukahvelin yrittäjä jo toisessa polvessa on ravintoloitsija Raili, hän on ollut talon töissä koululaisesta asti. Raililla on 8 vakituista työntekijää ja 6 ekstraa. Avainhenkilöitä ovat keittiömestari Keke, maustamisen mestari, talossa kolmisen vuotta sekä vuoromestari Virpi, salin, juomien ja somenkin suvereeni hallitsija, talossa viisi vuotta. Väliaikaisesti apuna häärii myös konsultti Pena.

Pen