Herkkukahveli on jo 40 vuotta toiminut monitoimiravintola keskisuuressa kaupungissa. Nimensä mukaisesti Herkkukahveli on tunnettu maukkaista annoksistaan, jotka valmistetaan perinteitä kunnioittaen. Uutuuksien perään ei juuri hötkyillä. Lounas on suosittu, ja a la carte –kauppakin käy kohtalaisesti. Iltaliikeidea on lähinnä juoma-seurustelu, toisinaan järjestetään myös ohjelmaa.
Herkkukahvelin yrittäjä jo toisessa polvessa on ravintoloitsija Raili, hän on ollut talon töissä koululaisesta asti. Raililla on 8 vakituista työntekijää ja 6 ekstraa. Avainhenkilöitä ovat keittiömestari Keke, maustamisen mestari, talossa kolmisen vuotta sekä vuoromestari Virpi, salin, juomien ja somenkin suvereeni hallitsija, talossa viisi vuotta. Väliaikaisesti apuna häärii myös konsultti Pena.